top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαG.Pepetsios

Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις (Απόσπασμα) - Leo Buscaglia



Κάθε μέρα υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην προσπαθήσω να λύσω όλα μαζί τα προβλήματα. Αυτό δεν το περιμένω ούτε από σένα.


Ηρέμησε ίσως δεν μπορείς να μάθεις να αγαπάς τέλεια από αύριο . Την άλλη εβδομάδα όμως.....

Την κάθε μέρα θα προσπαθώ να μάθεις κάτι καινούργιο για σένα και για μένα και για τον κόσμο όπου ζω ,ώστε να συνεχίσω να νιώθω τα πράγματα σαν μόλις τώρα να γεννήθηκαν.....

Κάθε μέρα θα θυμάμαι να μεταδίδω στους άλλους τόσο τη χαρά όσο και την απόγνωση μου για να γνωριστούμε καλύτερα.


Κάθε μέρα θα θυμίζω στον εαυτό μου να σε ακούει πραγματικά και να προσπαθεί να καταλάβει την άποψη σου και να αναζητεί το λιγότερο απειλητικό τρόπο να σου πει τη δική του ,έχοντας στο μυαλό μου ότι και οι δυο εξελισσόμαστε και αλλάζουμε με χίλιους διαφορετικούς τρόπους .

Κάθε μέρα θα θυμίζω στον εαυτό μου ότι είμαι άνθρωπος και δεν θα ζητάω την τελειότητα από σένα , όσο εγώ δεν είμαι τέλειος .

( Άρα δεν κινδυνεύεις )



Κάθε μέρα θα προσπαθώ να μην χάνω από τα μάτια μου τα όμορφα πράγματα του κόσμου μας.... Κάθε μέρα θα θυμίζω στον εαυτό μου να απλώνει το χέρι και να σε αγγίζει απαλά.Γιατί δε θέλω να χάσω την ευκαιρία να σε αγγίζω .


Κάθε μέρα θα δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία της αγάπης ότι κι αν συμβεί .


Πιστεύω πως αν σας ζητούσαν να δώσετε τον ορισμό της αγάπης , η μοναδική λέξη που θα μπορούσε να περιλάβει είναι η λέξη «ΖΩΗ».


Η αγάπη είναι σε όλες τις μορφές της κι αν χάσεις την αγάπη ,χάνεις την ζωή .


Leo Buscaglia, Απόσπασμα από το βιβλίο "Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις"

127 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page